Poslednji Romeji Nemanja Rotar

21 pregled
0 želi ovaj predmet

Poslednji Romeji Nemanja Rotar

Završena

Datum završetka: 08.07.2024. u 21:16

Početna cena: 500 RSD

Broj ponuda:

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

knjigaknjige

(989)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.294 pozitivnih ocena

Kragujevac-Stari Grad, Šumadijski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno

Dva istorijska romana Nemanje Rotara o Vizantiji (Poslednja noć na Levantu i Čuvari Balkana) i nova Rotarova postvizantijska novela Zlatni rog u jednoj knjizi.
U knjizi Poslednji Romeji na uzbudljiv način sreću se istorijsko doba i savremeni trenutak. Rotar pripoveda sugestivno i zavodljivo, intrigantno i promišljeno, pletući priče u kojima se sustiču istorija i savremenost, činjenice i epska fantastika, dokumenti i imaginacija.
Poslednja noć na Levantu govori o padu Carigrada 1453. godine i o turskom osvajanju vizantijske prestonice. Rotar uzbudljivo pripoveda o poslednjim trenucima vizantijske imperije, o borbama za grad, o herojskoj odbrani branilaca, o životu u opsednutom gradu, kao i o dolasku nove imperije koja u osvajanju Carigrada vidi čas svog sudbinskog ispunjenja.
Čuvari Balkana su istorijski roman koji zahvata period od doba vizantijskog cara Justinijana I i VI veka, preko propasti Carigrada, turskog i austrijskog vladanja nad Balkanom i Beogradom, do okupiranog Beograda i Pančeva u Drugom svetskom ratu i do savremenog trenutka. U središtu romana je uzbudljiva priča o misterioznoj specijalnoj vojnoj jedinici Čuvari Balkana koja traje od Justinijanovog vremena i pojavljuje se u različitim epizodama istorije kao poslednji čuvar vizantijskog nasleđa. Čuvari Balkana su zanosna istorijska priča.

Arhipelag 2015. 263 str.

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

knjigaknjige (989)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

2.294 pozitivnih ocena

Kragujevac-Stari Grad, Šumadijski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 135563297