Sena Nil Džordan

15 pregleda
6 želi ovaj predmet

Sena Nil Džordan

Trenutna ponuda: 10 RSD

10 RSD minimum Dozvoljen je samo unos celih brojeva

6 dana, 20 sati 26.09.2024. u 20:12 0 ponuda

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

dejanstanx

(4.407)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.850 pozitivnih ocena

Beograd-Surčin, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Šaljem polse 28.09 kada se vratim s odmora
p.so.des.orm 1.pol.3


Format: 13x20 cm
Broj strana: 317
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
2007.

Tačno znam kada sam umrla. U tri i dvadeset četrnaestog januara godine hiljadu devetsto pedesete, popodneva ispunjenog neobično jarkom sunčevom svetlošću i oštrim vetrom koji je nosio bele oblake preko plavog neba nada mnom i prilično uzburkavao Irsko more u daljini.“

Nina Hardi je ubijena. Umrla je u kući u kojoj je odrasla, a ubio ju je Džordž, prijatelj iz detinjstva. Međutim, njen leš nikad nije nađen, a ona ostaje tiha sena koja posmatra događaje u vlastitom zagrobnom životu.

Mora da posmatra polubrata Gregorija kako dolazi da je sahrani, tridesetak godina kasnije, i Džejni kako pokušava da izvuče priznanje od Džordža, svoga brata. Kroz njih će Nina ponovo proživeti njihove živote i početi da shvata kakvi su ljudi postali.

Ovo je priča o imaginarnim prijateljima i vožnjama na senu, o pozorišnim predstavama i školskim igrankama, o naizgled idiličnom detinjstvu pored reke Bojn. Međutim, spoljašnji se svet ne može obuzdati, a krhka ravnoteža njihovih prijateljstava ubrzo se narušava. Na kraju će ih razdvojiti rat, a kad se ponovo sastanu, ustanoviće da su se toliko promenili da se više ne prepoznaju.




Sena je i nezaboravan prikaz detinjstva, i snažna priča o ljubavi u mnogim njenim oblicima, i dirljiva tragedija o izgubljenoj nevinosti. Napisana zapanjujuće domišljato i perceptivno, ona učvršćuje status Nila Džordana kao jednog od najupečatljivijih glasova savremene proze.

„Ovim žestokim, mračnim a ipak blistavim romanom Nil Džordan ponovo pokazuje da je jedan od najtalentovanijih irskih umetnika.“
Džon Banvil


Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), PostNet (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express, Pošta

Prodavac

dejanstanx (4.407)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.850 pozitivnih ocena

Beograd-Surčin, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 137375577