TOM ENCIKLOPEDIJA VRHUNSKIH 10KNJIGA"A KULTURA VILÁGA"

77 pregleda
2 želi ovaj predmet

TOM ENCIKLOPEDIJA VRHUNSKIH 10KNJIGA"A KULTURA VILÁGA"

Cena: 3.599 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

HUMANOID

HUMANOID

(2.224)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.585 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Mamine knjige koje su stojale u vitrini tako da su 99% odlično očuvane , zadržavam pravo na tih 1% da nisu :)

Ukupno 10 KOMADA , izdavač " KŐZGAZDASÁGI ÉS JOGI KŐNJKVKIADÓ , tomovi tvrdog poveza izdato 1965 , štampano na 50g biblijskom papiru - brzim pregledom stanja , jer se u prodaji isključivo nudi kao lot - odlično očuvane unutrašnjosti i tvrdih korica , sa manjim miomirisom ustajalosti - vidno i po slikama habanih papirnih omotača , OČUVANIH TVRDOKORNIH POVEZA - UNUTRAŠNJOSTI I SADRŽAJNO BOLJI OPŠIRNIJI ALI JEZGROVIT I KONCIZAN TOM ENCIKLOPEDIJA , teško da ćete naći :)

Autor više autora
Datum prve objave 1959 – 1965
Jezik Mađarski
Tema nauke, tehnologije, umjetnosti
Žanr enciklopedija
dijelovi 10 tomova
Mađarsko izdanje Izdavačka kuća ekonomije i prava , BudimpeštaSvet kulture je velika mađarska enciklopedija objavljena u srednjoj trećini 20. veka .

Uredništvo djela objavljenog u dva izdanja predvodio je akademik Béla Köpeczi , a glavni urednik je bio Ernőné Lukacs (1908–1977), koji je bio i autor pojedinih dijelova. U pisanju pojedinih poglavlja učestvovali su najistaknutiji mađarski naučnici i publicisti tog doba. Dizajn korica i poveza dizajnirala je tražena grafička dizajnerica Erika Uray (1930–). U uvodu oba izdanja, Béla Köpeczi sažima istoriju mađarskih enciklopedija od 1791. do Sveta kulture .

Istorija
XX. Početkom 20. stoljeća u Mađarskoj se pojavio niz knjiga pod nazivom A Műveltség Könyvtára , koje su obrazovanoj široj javnosti na popularan, čitljiv način u debelim enciklopedijama predstavile pojedine grane nauke i umjetnosti. Slična ovoj je bila mnogo manja serija A Pesti Hírlap Könyvtára iz 1930-ih . Treća velika mađarska enciklopedijska serija koja je bila široko rasprostranjena bila je A kultura vilá , koja je objavljena mnogo nakon Drugog svjetskog rata .

Preduzeće je objavio Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó između 1959. i 1965. godine . Osam debelih tomova bavilo se oblastima ljudske kulture na čitljiv i informativan način , pokrivajući približno 8.300 štampanih stranica. Crno-bijele i ilustracije u boji, stolovi i ploče na rasklapanje povećale su razumljivost. Sveske su objavljene u svijetlosmeđim platnenim povezima, sa natpisom "Svijet kulture" na prednjoj strani sa zaokruženim simbolom planete , a na poleđini sa naslovom zlatnim slovima u crnom polju. Iznad njih nalazio se papirni omot na crnoj bazi s crvenim motivima. [1]

Od 1963. godine postojalo je 10-tomno drugo izdanje serije, koje je sažeto informacije na ukupno skoro 9.500 stranica [2] . Jednostavni dijelovi uvezani u crno platno imali su žuto-plavi natpis "KV" na prednjoj strani. Papirne korice su imale različite boje i dizajn za svaki volumen

Uslovi prodaje prodavca

KOREKTNOST

Prodavac

HUMANOID
HUMANOID (2.224)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.585 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 135399529