A DREZDAI KÉPTÁR 1960 - NA MAĐARSKOM

33 pregleda
0 želi ovaj predmet

A DREZDAI KÉPTÁR 1960 - NA MAĐARSKOM

Cena: 2.999 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

HUMANOID

HUMANOID

(2.224)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.585 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

Mamine knjige koje su stojale u vitrini tako da su 99% odlično očuvane , zadržavam pravo na tih 1% da nisu :)

tvrdi povez 32cm x 25cmx3cm na 320strana sa 70 monohromatskih i 50 reprodukcija u boji , odlično očuvanih tvrdih korica sa odličnom unutrašnjosti , i manjim miomirisom ustajalosti

Slike - 70 monohromatskih i 50 reprodukcija u boji

Kiadó: Képzőművészeti Alap Kiadóvállalata
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 1960
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 320 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar
Méret: 32 cm x 25 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes reprodukciókat tartalmaz.


Izdavač: Fine Art Fund Publishing Company
Mjesto izdavanja: Budimpešta
Godina izdavanja: 1960
Vrsta pletenja: Platno
Broj strana: 320 strana
Naslov serije:
Broj sveske:
Jezik mađarski
Veličina: 32cm x 25cm
ISBN:
Napomena: Sadrži crno-bijele i reprodukcije u boji.

A Drezdai Képtár világhírű anyagából összeállított kis gyűjtemény az elmúlt hónapokban méltán aratott példátlan sikert Budapesten. Európa egyik legteljesebb képzőművészeti gyűjteményének egész törzsanyaga akkor nem jutott el hozzánk. Ezeknek az alkotásoknak javát mutatja most be a lipcsei Seemann kiadó és a Képzőművészeti Alap Kiadóvállalatának közös gondozásában megjelenő album.
A Drezdai Képtár festményei a közelmúltban foglalták el ismét helyüket újjáépített otthonukban, a Semperféle épületben. A háború esztelen pusztításaitól a szovjet katonák és restaurátorok mentették meg a képek zömét, és miután a szovjet kormány visszaadta őket a Német Demokratikus Köztársaságnak, óriási bel- és külföldi érdeklődést váltottak ki. Ez késztette a kiadókat arra, hogy minél szélesebb kör számára tegyék hozzáférhetővé Drezda újjászületett kincseit.
A bevezető tanulmány szerzője a Drezdai Képtár legjobb ismerőinek egyike. A képek - 70 egyszínű és 50 színes reprodukció - időrendi sorrendben követik egymást, ugyanígy ismertetésük is. Külön rész foglalkozik a Képtár keletkezésének és napjainkig tartó fejlődésének történetével. Az igényes olvasó részletes katalógust is talál a könyvben.

Mala kolekcija sastavljena od svjetski poznatog materijala Drezdenske galerije zasluženo je posljednjih mjeseci postigla neviđeni uspjeh u Budimpešti. Cijeli osnovni materijal jedne od najcjelovitijih europskih zbirki likovne umjetnosti u to vrijeme nije stigao do nas. Najbolji od ovih radova sada su predstavljeni u albumu koji su zajednički objavili izdavačka kuća Seemann u Leipzigu i Képzőművészeti Alap Publishing Company.
Slike Drezdenske galerije nedavno su ponovo zauzele svoje mjesto u njihovoj obnovljenoj kući, zgradi Semper. Sovjetski vojnici i restauratori sačuvali su većinu slika od bezumnog ratnog razaranja, a nakon što ih je sovjetska vlast vratila Njemačkoj Demokratskoj Republici, izazvale su ogroman domaći i strani interes. To je navelo izdavače da Drezdenovo preporođeno blago učine dostupnim što širem krugu.
Autor uvodne studije jedan je od najboljih poznavalaca Drezdenske galerije. Slike - 70 monohromatskih i 50 reprodukcija u boji - prate jedna drugu hronološkim redom, kao i njihov opis. Poseban dio bavi se istorijom nastanka Galerije i njenim razvojem do danas. Pronicljivi čitatelj će u knjizi pronaći i detaljan katalog. Nazad

Uslovi prodaje prodavca

KOREKTNOST

Prodavac

HUMANOID
HUMANOID (2.224)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.585 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 135426309