VINTAŽ BAROMETAR TOPLOMER DIPL. OPTIKER FLŐGE HANNOVER

24 pregleda
1 želi ovaj predmet

VINTAŽ BAROMETAR TOPLOMER DIPL. OPTIKER FLŐGE HANNOVER

Cena: 3.599 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

HUMANOID

HUMANOID

(2.202)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.476 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak
  • Detaljno stanje Dosta dobro
  • Materijal Kombinovani materijali
  • Originalnost Original
  • Kulturno dobro Predmet koji prodajem nije kulturno dobro ili ovlašćena institucija odbija pravo preče kupovine

42x16.5cm najveće duži , sa ca 5-5.5cm debljine - dubine , spoja kombinovanih materijala sa sitnijim krzićima po drvetu , toplomer poleđinski vidno sa selotejp trakom pričvršćen da ne bi ispadao iz sopstvenog ležišta - stanje patinastije odlično - dosta dobro , iz West german perioda , ili čak i pre ?


becker + flöge: vizije za 185 godina
iz uredničkog tima , 20. jul 2022
Becker + flöge je u novembru 2021. proslavio svoju 185. godišnjicu i godišnjicu će pratiti čitavu godinu kampanjama i slikama iz istorije kompanije. Porodična firma, koju vode Katja Flöge i Michael Thöne-Flöge, jedna je od najvećih optičkih kompanija u Donjoj Saksoniji, a sa oko 300 zaposlenih u 32 trgovine na 9 lokacija, također je jedna od najvećih u cijeloj zemlji.

Iza ovih trezvenih figura iz Becker + flöge krije se impresivna istorija kompanije koja se proteže kroz skoro dva veka. Od svog osnivanja do danas, kompanija sa sjedištem u Hanoveru ne samo da je preživjela dva svjetska rata, već je savladala i potpuno različite krize. To je zahvaljujući kreatorima i vizionarima iz sedam generacija.

Mechanicus Wilhelm Ludewig Becker položio je kamen temeljac za 185. godišnjicu kada je otišao u gradsku vijećnicu u Hanoveru 1836. godine, platio 35 talira, 13 dobrih groša i 4 feninga da dobije državljanstvo u gradu Hanoveru i ubrzo nakon toga otvorio radnju kao optičar Leineschloss otvoren. Tada je bilo tako jednostavno.

Unatoč velikoj konkurenciji, Becker je ubrzo kasnije imenovan za dvorskog optičara kralja Ernsta Augusta. Od 1882. pa nadalje, njegovom sinu Ludwigu je također bilo dozvoljeno da se naziva dvorskim optičarem princa Albrehta od Pruske.

1893. godine na tržište je ušao konkurent Flöge. Ljudi su se decenijama poštovali i posmatrali, sve do Drugog svetskog rata: bombardovanje je uništilo sve poslove Beckerovih i Flögesovih. Nakon rata, Beckerov posao je prešao na porodicu Ahrens.

Hans Ahrens, Dieter Flöge i vlasnik dvije optičke specijalizirane radnje, Richard Koenecke, odlučili su tokom ekonomske krize 1967. da se zajedno može postići više. Međutim, tek 1982. godine spajanje se zaista dogodilo kao becker + flöge. Kompanija je i danas u porodičnim rukama.

Uslovi prodaje prodavca

TRENUTNO NAJBITNIJE

Predmeti , koji budu postavljeni na stajanje sa fiksnom cenom , ostaće - obnavljaće se i za vreme letnje pauze , bez aukcija , i tu , ako ih uopšte bude očekujem isključivo ozbiljne ponude - neozbiljne blokiram - Za sve kupljene predmete sa i iznad 1999DIN dajem besplatna slanja u vidu CCpaketa , bez obzira kojeg prevoznika odaberem - Lična preuzimanja , za vreme leta nisu moguća !

Zbog nedavnih par komada, i to neprimerenih reklamacija na predmete koji kada se ponovo pokrenu imaće moju repliku i moje viđenje na te reklamacije , koje jesam usvojio , jer po limundo pravilniku kupac je uvek u pravu !? ali sa time , da se u ovim spornim slučajevima uopšte nisam složio sa limundo , ili sam izašao u susret zbog previda samoga kupca , zbog toga , ubuduće U SLUČAJU EVENTUALNE REKLAMACIJE KUPAC PLAĆA POVRAT PREDMETA I TEK NAKON PRIJEMA KADA UTVRDIM DA JE PREDMET U IZVORNO POSLATOM STANJU , VRAĆAM NOVAC KUPCU , NA DAT Ž.R. KUPCA !!!!!!!!!!!!!

Prodavac

HUMANOID
HUMANOID (2.202)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.476 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 135264969