STARA ANTIKVARNA ISTORIJSKA OGRLICA JEMEN SREBRO-NEFRIT

97 pregleda
4 želi ovaj predmet

STARA ANTIKVARNA ISTORIJSKA OGRLICA JEMEN SREBRO-NEFRIT

Cena: 149.999 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

HUMANOID

HUMANOID

(2.224)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.587 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak
  • Detaljno stanje Odlično
  • Materijal Kombinovani materijali
  • Kulturno dobro Predmet koji prodajem nije kulturno dobro ili ovlašćena institucija odbija pravo preče kupovine

početak prošlog veka "primitivnije tkzv. varvarske - urođeničke " izrade ručnog rada polulučnih spojeva-zglobova delova ca 41cm duži sa kopčanjem na funkcionalnu papagajku - odlično patinasto stanje , lepota sa istorijskom vrednošću , muzejski primerak - za uramljivanje :)

Ime nefrit je izvedeno od latinskog lapis nephriticus , što je zauzvrat izvedeno od starogrčkog λίθος νεφριτικός ( líthos nephritikós ) ili νεφρός λίθος , što znači „líthosstone“ i „ líthosstone je“ na grčkom jeziku španski piedra de ijada (podrijetlo žada i žadeita ). [3] Shodno tome, nekada se vjerovalo da je nefritni žad lijek za bubrežne kamence. [ potreban citat ]

Druga imena
Osim već pomenutih pojmova, nefrit ima i sljedeće sinonime i varijante: kamen sjekire , BC žad , Beilstein , bubrežni kamen , lapis nephriticus , nefrit , nefrit , pounamu , novozelandski zeleni kamen , [1] novozelandski žad , [1] spanać žad (tamno sivkastozeleni), [1] i talcum nephriticus . Grobnički žad ili grobni žad su nazivi koji se daju drevnim grobnim komadima nefrita smeđe ili kredasto bijele teksture kao površinske obrade. [1]

Od ranog neolita (7. milenijum pne) do kasnog halkolita (5. milenijum pre nove ere) na Balkanu (uglavnom Bugarska; takođe u Grčkoj, Srbiji, Hrvatskoj) poznato je mnogo nefritnih alatki i amajlija iz dva ili više nepoznatih izvora — Balkana. "kultura nefrita". Takva oruđa nalaze se u kasnijem neolitu Poljske (iz najvjerovatnijeg lokalnog izvora Jordanów), Sardinije (Italija) (nepoznat izvor) i Švicarske (Kostov, 2005; 2013). Pojedinačni ili samo nekoliko nalaza nefritnih artefakata također su prijavljeni iz nekih drugih evropskih zemalja.

Uslovi prodaje prodavca

PRVENSTVENO OBOSTRANA KOREKTNOST

Sva komunikacija se prvenstveno obavlja isključivo u Limundo porukama

Kupac je dužan da svaki kupljeni - izlicitirani predmet plati , kao što sam i sam kao prodavac dužan da ga se odreknem i pošaljem , pa bilo to i za minimalnih 10dinara.

Ako Kupac proceni da mu se slanje za kupljeno ne isplati , u obavezi je da plati kupljeno i odriče se predmeta u limundo porukama .

Kupoprodaja se obavlja isključivo u limundo roku , osim ako se ne dogovorimo drugačije u limundo porukama .

Slanje je na teret kupca , jedino ako ne upadne u " rang boljih kupaca " što sam kao prodavac po kupljenom procenim i tada dobija besplatno poklon slanje.

Slanja se vrše isključivo preko Pošte na najjeftiniji mogući način za kupca , koje je kupac uvek u mogućnosti sam da zatraži.

Lična preuzimanja se vrše u Limundo roku , po datim intervalima datih od strane prodavca i zajedničkom dogovoru u limundo porukama.

Svaka reklamacija je moguća u roku od sedam dana po slanju-prijemu predmeta , osim predmeta koji su naznačeni kao nemogući za reklamiranje

Eventualni reklamirani predmet se vraća o trošku kupca, i kada utvrdim ispravnost- verodostojnost reklamacije , sredstva bezuslovno vraćam na račun kupca.

Pakovanje je uvej najbolje moguće , tako da za eventualne lomove od strane prevoznika ne odgovaram , jer kupac slanje može da zaštiti naznakom vrednosti same pošiljke , samog sebe zaštiti od eventualnih lomova , i reklamaciju tada ulaže samom prevozniku gde se i zadesio lom.

Nadamo se dobroj saradnji

Lepe dane vam želim

Prodavac

HUMANOID
HUMANOID (2.224)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.587 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 136059185