MYOTT STARFFORDSHIRE WARE MADE IN ENGLAND

190 pregleda
8 želi ovaj predmet

MYOTT STARFFORDSHIRE WARE MADE IN ENGLAND

Cena: 7.199 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

HUMANOID

HUMANOID

(2.224)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.587 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak
  • Detaljno stanje Odlično
  • Materijal Keramika
  • Originalnost Original
  • Kulturno dobro Predmet koji prodajem nije kulturno dobro ili ovlašćena institucija odbija pravo preče kupovine

SERIJA " ROYAL MAIL - KRALJEVSKA POŠTA " - 6 komada tacnica po 12cm duži reljefno "naborane lepezasto cvetne izrade " sa pripadajućim šoljama 5.5cm visine sa 9cm rukohvata , i od svega najbolja stvar jeste , da su zastupljene 3x2boje sa vidnim mark znakovima po tacnicama , dok je na šoljicama podglazurno otisnut mark znak MYOTT ENGLAND - u odličnom stanju vitrinski predmeti -

Šta je stafordska keramika?
Takozvana stafordska posuda je oblik grnčarije koja se izrađivala od 17. stoljeća nadalje u engleskom okrugu Staffordshire, odakle je i dobila ime. Na ovaj način se mogu klasifikovati tri vrste grnčarije – zemljano, kameno i porculansko. Zemljano posuđe se u procesu proizvodnje ne peče do tačke vitrifikacije, što znači da je, prema tome, malo porozno i ​​grublje od kamenog ili porculanskog. Stafordšir je posebno povezan s proizvodnjom porculana. Proizveden je samo u Kini prije nego što je prvi put napravljen na zapadu u Longton Hallu u Stokeu na Trentu 1750-ih.

Zašto je Stafordšir poznat po grnčarstvu?
Stafordšir je gotovo sinonim za evropsku keramiku. Dobar primjer je Staffordshire porculan koji se razlikuje od kineskog porculana jer pruža proziran izgled kada se drži na svjetlu, zbog čega ga mnogi ljudi preferiraju. Razlog zašto je Staffordshire keramika uzela maha svodi se na dostupnost gline i uglja u okrugu. Osim toga, tu su i nesumnjive vještine majstora koji su proizvodili grnčariju na ovim prostorima na značajnim lokalitetima, kao što su Spode, Minton, New Hall i, možda najpoznatije od svih, Wedgwood.

Kako da identifikujem svoju keramiku u Staffordshireu?
Oznake keramike iz Stafordšira – simboli koji se nalaze na donjoj strani većine antiknih komada keramike i porculana – mogu se naći na većini originalnih komada. Rijetko je, ali nekoj grnčariji napravljenoj u doba vrhunca proizvodnje grnčarije u Staffordshireu takve oznake mogu nedostajati. U takvim slučajevima treba potražiti savjet stručnjaka. Tipične oznake proizvođača će uključivati ​​motiv čvora, a to je ono što želite da vidite kao potencijalni kupac. Obično će inicijali grnčara biti uključeni u petlje za užad. Čak i ako ne vidite jedan od znakova keramike u Staffordshireu, ovaj oblik keramike je često lako uočiti na prvi pogled. Uobičajeni atributi uključuju svijetlo obojen dizajn, čvrsto tijelo i prozirnu glazuru koja daje ujednačen izgled.

Da li je stafordska keramika vrijedna?
Većina ove vrste grnčarije je kolekcionarska i stoga je visoko cijenjena u očima mnogih ljudi. Na primjer, mali čajnik koji je Wedgwood napravio 1765. prodat je za preko 90.000 funti. Iako je ovo bila izuzetna suma koju je kolekcionar platio za izuzetan komad, to pokazuje da su neki predmeti izuzetno vredni. Kao još jedan pokazatelj kolekcionarske keramike koju su napravila neka od velikih imena u Staffordshireu, Mintonova figurica pauna od majolike prodata je na Christie's-u 2010. za više od 130.000 funti. Ipak, postoji mnogo mnogo pristupačnijih komada za kolekcionare sa skromnijim budžetom koje mogu potražiti. Mnogi komadi vremenom rastu na vrijednosti jer je keramika lomljiva i stoga postaje rjeđa s vremenom. Osim toga, modni i kupovni trendovi mogu utjecati na procjenu vrijednosti.

Uslovi prodaje prodavca

PRVENSTVENO OBOSTRANA KOREKTNOST

Sva komunikacija se prvenstveno obavlja isključivo u Limundo porukama

Kupac je dužan da svaki kupljeni - izlicitirani predmet plati , kao što sam i sam kao prodavac dužan da ga se odreknem i pošaljem , pa bilo to i za minimalnih 10dinara.

Ako Kupac proceni da mu se slanje za kupljeno ne isplati , u obavezi je da plati kupljeno i odriče se predmeta u limundo porukama .

Kupoprodaja se obavlja isključivo u limundo roku , osim ako se ne dogovorimo drugačije u limundo porukama .

Slanje je na teret kupca , jedino ako ne upadne u " rang boljih kupaca " što sam kao prodavac po kupljenom procenim i tada dobija besplatno poklon slanje.

Slanja se vrše isključivo preko Pošte na najjeftiniji mogući način za kupca , koje je kupac uvek u mogućnosti sam da zatraži.

Lična preuzimanja se vrše u Limundo roku , po datim intervalima datih od strane prodavca i zajedničkom dogovoru u limundo porukama.

Svaka reklamacija je moguća u roku od sedam dana po slanju-prijemu predmeta , osim predmeta koji su naznačeni kao nemogući za reklamiranje

Eventualni reklamirani predmet se vraća o trošku kupca, i kada utvrdim ispravnost- verodostojnost reklamacije , sredstva bezuslovno vraćam na račun kupca.

Pakovanje je uvej najbolje moguće , tako da za eventualne lomove od strane prevoznika ne odgovaram , jer kupac slanje može da zaštiti naznakom vrednosti same pošiljke , samog sebe zaštiti od eventualnih lomova , i reklamaciju tada ulaže samom prevozniku gde se i zadesio lom.

Nadamo se dobroj saradnji

Lepe dane vam želim

Prodavac

HUMANOID
HUMANOID (2.224)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.587 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 136203433