The Nemeček Collection (Filmski plakati u knjizi)

22 pregleda
0 želi ovaj predmet

The Nemeček Collection (Filmski plakati u knjizi)

Cena: 9.500 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

Zimska-Zmija

Zimska-Zmija

(42)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

58 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Nekorišćeno
  • Unesite dužinu u cm 21
  • Unesite širinu u cm 28
  • Detaljno stanje Odlično
  • Godina 1901 - 1910.

Ikonografija Robert Nemečeve kolekcije filmova kroz omnibus prikaza filmskih plakata i originalnih naziva istih ispod slike plakata. Antolgoija filma na jednom mestu u radu i izvedbi lično
Nemečeka, koje je radio za svoju dušu.

Robert Nemeček je bio muzičar i dugogodišnji urednik filmskog programa na nekoliko televizija.

Kao veliki ljubitelj i izuzetan poznavalac filma, Nemeček je svojim znanjem i ljubavlju ka ovoj umetnosti tokom devedesetih i dvehiljaditih bio filmski urednik RTS-a, B92, Pinka i nekadašnje Politike, gde je potpuno promenio koncept filmskog i serijskog programa, te tako nedvosmileno napravio ogroman kulturološki uticaj na sve ljubitelje igranog filma u Srbiji i regionu.

Zaslužan je ni manje ni više za prva emitovanja u Srbiji nekih od najpopularnijih modernih serija i filmova u istoriji - od Sopranovih, preko Simpsonovih i Prijatelja, do Dosijea Iks.

Njegova sposobnost i umešnost poznavanja filmske materije donela je nesvakidašnje benifite na ovo podneblje, u mnogim segmentima pojedinih vremena, za koje su u Evropi svih njenih geografskih odrednica, za takve blagodeti filmske umetnosti mogli samo da sanjaju u ta doba.

Ono što je specifično i kurtoazno osim da smo počastvovani da još nekom ukažemo mogućnost posedovanja ovog bisera sa oko 2160 filmskih plakata na jednom mestu, od samog početka kinematgorafije do 1979. godine, jeste da je Nemeček dao veliki doprinost i muzici, a da je ogromnu pasiju imao i prema stripu. Ljubav ka stripu je bila prva i nasleđena preko oca, a potom dolazi ljubav ka filmu.

Ako želite da znate koliko je visoka i velika ljubav ta pasija njegova i koliko je nemušto, iz samo nekim drugim faktorima znano, nadvijena nad nama, pogledajte na internetu o njemu i njegovom radu i delu.

Čovek je bio maestro i slobodno mogu reći genijalac svog posla.

A ovo je njegova lična kreacija i da kažemo zaostavština gde je, opet negde da subjektivno okarakterišemo, spojio film i formu nekog strip-papirnog-enciklopedijskog opusa na temu filma kroz slike plakata.

Ovaj album svojim slikama govori sve o filmu što nikada o njemu niste znali, jer čak niste znali ni, kao ni ja, da to pitate. Uz čast izuzecima kojima je ovo takođe pasija i materija kojom barataju, za nas većinu ovde je sadržana istorigrafija filma generalno za koju je malo onim rečitima da napišu barem isto toliko strana kao knjigu.

Prepoznaće ko treba čemu ovde svedočimo i šta pred nama stoji.


240 stra u koloru

Tvrdokoričeno izdanje

Oko A4 format

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Pošta

Prodavac

Zimska-Zmija
Zimska-Zmija (42)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

58 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 135139329