LP ARIAN - Arian (1981) 1. press, ULTRA RETKO, ODLIČNA

12 pregleda
1 želi ovaj predmet

LP ARIAN - Arian (1981) 1. press, ULTRA RETKO, ODLIČNA

Cena: 19.999 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

REX_3x3

REX_3x3

(2.188)

99,66% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

24.983 pozitivnih ocena

Beograd-Savski venac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak
  • Format LP
  • Žanr Fank i Soul
  • Poreklo Domaći izvođač
  • Godina izdanja 1981

format: LP
artist: ARIAN (Macedonia, Yugoslavia)
title: Arian
release date: 1981
label, Cat.No. PGP RTB, 2120453
style: disco / funk / pop

Ploča i omot: NM (5-), ODLIČAN primerak!!!

1. pressing, sa svetlo plavom etiketom na kojoj je oznaka `I-3000`, tj. da je reč o prvom tiražu od 3000 kopija. Postoji i drugi tiraž sa belom etiketom, bez oznake tiraža na njoj. Promo primerak za novinare, sa nalepnicom "besplatan primerak" na polešini omota.

Arian Kerliu, Albanac iz Debra, gradića u Makedoniji je istinski fenomen SFRJ muzičke scene. U doba kada se pojavio, još kao tinejdžer, početkom 80-ih, ulazio je na zabavnjačke festivale po `komunitičkom ključu` jer je titoistima bilo bitno da svi narodi & narodnosti budu zastupljeni svugde, od JNA do muzičkih festivala. Arian je tada pevao tuđe, pretežno nikakve pesme, a onda je odlučio da ode u Njujork! Tamo je sa ekipom `crnaca-ubica` snimio matrice, pa ako se pitate zašto ovaj album zvuči `američki` - odgovor je - zato što je i snimljen u USA i svirali su tamošnji studijski muzičari sa zavidnim stažom i još zavidnijim talentom. Rezultat je bio maestralan, na nivou najboljih crnih soul/funk albuma onog doba, sa dodatnim underground/geto šmekom, ili da kažemo - makar na nivou Olivera Mandića!!! No, nikakva promocija i nula uloženih dinara od strane izdavača PGP-a je uticala da za njegov album skoro niko u ono doba ne čuje, osim retkih diskofila - ljubitelja disco zvuka, te nije ni u najmanjoj meri doživeo popularnost koju je, po kvalitetu songova, itekako zasluživao.

A onda je došlo `mešanje karata`, pa je pre 15-ak godina jedna ekipa tadašnjih DJ-eve otkrila ovaj album, vrtela ga po gradskim žurkama, i glas o `nekom Arianu` se polako širio i izvan granica Beograda i Srbije, i uskoro se niej mogla zamisliti ni žurka na jahtama u Hrvatskoj bez njegovih pesama. A onda se fama proširila i preko granica ex-YU prostora, pa je ovaj album 2017. reizdat i u Francuskoj!

Danas nema ovdašnjeg DJ-a koji iole drži do sebe a da u diskoteci nema ovu ploču... zato je danas izuzetno retka i tražena, a ovaj 1. pressing je dodatno redak, skoro raritetan. Ako se pitate zašto ga nema, jer ipak 3000 kopija nije malo - odgovor je zato što ga je PGP, kada se videlo da `ploča ne ide` - izvezao u SSSR, pa se danas lakše može naći neki preostali primerak u Jermenij, Kazahstanu ili Sibiru - nego u Srbiji ili Hrvatskoj.

I da..., braća Dvornik su itekako slušali Ariana pre snimanja jedinog albuma benda KINESKI ZID..., koji je opet bio polazna stanica za muzičku karijeru Dina Dvornika. Pa ako volite taj zvuk... - šta da vam kažem, osim da ARIAN-a morate imati u kolekciji.

A1 Can`t Say Goodbye
A2 Still Together
A3 Your Love Makes Me A Winner
A4 Sure It`s Funky
B1 Nisam taj
B2 Novi susret
B3 Lutaš velikim gradom
B4 Luduj sa mnom

Uslovi prodaje prodavca

  • Plaćanje Tekući račun (pre slanja), PostNet (pre slanja), Ostalo (pre slanja), Lično
  • Slanje Lično preuzimanje, Post express

OPŠTI USLOVI - VAŽE ZA SVE KUPOVINE - OBAVEZNO PROČITATI PRE KUPOVINE

************************************************
NE ŠALJEM U INOSTRANSTVO - SAMO PO SRBIJI

AT THIS MOMENT, DUE TO NEW CUSTOMS PROCEDURE, I CANNOT SHIP ABROAD.
************************************************

Nakon kupovine potrebno je uplatiti izlicitirani iznos na moj tekući račun koji ću vam dostaviti u poruci. Ukoliko Vam je lakše, možete odmah uplatiti i ptt troškove za slanje POST EXPRESSOM ili kao CC PAKET, ili ih možete platiti lično dostavljaču, prilikom prijema. O tome ćemo se dogovoriti i napisaću vam tačan iznos poštarine.

LIČNO PREUZIMANJE je u centru Beograda, po prethodnom dogovoru, na uglu Sarajevske (Hajduk Veljkov venac) i Nemanjine, kod nekadašnje radnje Borovo - Borelli, gde je sada pošta.

POUZEĆEM šaljem isključivo i samo kupcima sa kojima sam ranije uspešno sarađivao..

NE ŠALJEM PREDMETE KAO PREPORUČENA PISMA!!! Ukoliko vam to ne odgovara - nemojte kupovati kod mene. Znači, samo POST EXPRESS i CC PAKET:

PostNet plaćanje je takođe samo iznimno, ako baš ne možete da mi uplatite novac na račun, ali i o tome ćemo se dogovoriti PRE no što kupite predmet. Moguća je i uplata preko Western Uniona, Moneygrama, RIA, ili PayPala (ali kod Paypala sa dodatkom od 13% na cenu zbog njihovih sumanutih procizija).

FOREIGN CUSTOMERS - ALWAYS, ALWAYS, ALWAYS CONTACT ME BEFORE BUYING !!!!!+

Prodavac

REX_3x3
REX_3x3 (2.188)

99,66% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

24.983 pozitivnih ocena

Beograd-Savski venac, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 138268901