ANATOLIJ DUROV PRVI RUSKI " SOLO CLOWN " 1890 RETKO!!!

27 pregleda
0 želi ovaj predmet

ANATOLIJ DUROV PRVI RUSKI " SOLO CLOWN " 1890 RETKO!!!

Cena: 11.999 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

HUMANOID

HUMANOID

(2.224)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.584 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak
  • Očuvanost Dosta dobro
  • Godina 1881 - 1890.
  • Originalnost Original

Numista Indeks retkosti: 97 - što je veći indeks to je ređe , što znači da je ovaj veoma redak , i mislim ako se malo dočisti , što nije rađeno , jer su reljefi vidno očuvani , da može dobiti veću ocenu stanja od trenutne

Period Treća republika ( 1870-1940 )
Tip Promotivni artikli › Reklamni token
Godina 1890
Kompozicija Bronza
Težina 4,5 g
Prečnik 22,5 mm
Debljina 1,5 mm
Oblik Okrugli
Tehnika Milled
Orijentacija Medalja ↑↑
Grb unutar legende

Pismo: latinica

Avers
Bista Anatolija Durova okrenuta udesno u bundi

Pismo: latinica

Natpis: ANATOLI DUROW

Obrnuto

Natpis: ERSTE RUSSISHEN SOLO CLOWN

Anatolij Anatoljevič Durov (ponekad se piše Durow ) ( ruski : Anatólij Anatólʹevič Dúrov ) (1887–1928) bio je poznati dreser životinja iz 20. stoljeća . Bio je član porodice Durov izvođača koji su podigli kvalitet i prestiž ruskog cirkusa.

Pozadina
Prabaka Anatolija Anatoljeviča, Nadežda Durova , bila je prva žena oficir u ruskoj vojsci, koja je postala odlikovani vojnik ruske konjice tokom Napoleonovih ratova . Njegova majka, rođena Tereza Stadler, bila je talentovana cirkuska jahačica nemačkog porekla i posedovala je Bavarski cirkus] Duge i uspešne turneje dovele su je do toga da Rusiju učini svojim domom. Njegov otac, Anatolij Durov, rođen je u staroj plemićkoj porodici i raskinuo je s njom da bi se pridružio putujućoj trupi. Anatolij (mlađi) je bio dobar akrobat, mađioničar i recitator monologa. Anatolij (Sr.) i Vladimir Durov bili su prvi iz klana Durov koji su stekli slavu kao cirkuski zabavljači.

Karijera
Anatolij (mlađi) je debitovao u cirkusu 1914. godine u cirkusu braće Nikitin u gradu Rjazanju . Njegova prava slava došla je u godinama nakon Ruske revolucije 1917. godine . Mlađi Anatolij Durov nastupio je sa velikom i raznolikom grupom životinja. Njegov komentar o nastupu uvijek je bio zajedljiv i aktualan. Putovao je u inostranstvo 1921.

U Srbiji je nastupao u gradu Subotici u estradi Alhambra; u gradu Zagrebu u Muzičkoj dvorani; u gradu Sarajevu u Zimskom vrtu. U novembru 1921. potpisao je ugovor za nastupe u gradovima Gracu i Beču u Austriji sa međunarodnim cirkusom Orfej za 500.000 kruna plus putni troškovi.

1922-1923 gostovao je po Italiji , nastupajući u Rimu , Milanu , Padovi ( Padova ), Đenovi (Genova), Bariju , Veneciji , Bolonji , Trevizu , Adriji (Atria) i drugim mjestima.

Na zahtjev kraljice Elene od Italije , Anatolij (mlađi) održao je privatni nastup u kraljevskoj vili. Njegov pas Petit živio je u kraljičinom stanu tri dana. Kraljica Elena dodijelila je Anatoliju Durovu Junu zlatnu kutiju za cigarete i pismo zahvalnosti.

Nakon svojih turneja po Evropi i Sjedinjenim Državama , Anatolij Durov se vratio u Sovjetsku Rusiju i osnovao zabavni program koji je stekao međunarodno priznanje. Godine 1926. nastanio se u gradu Taganrogu u ulici Ševčenko 111, gde je osnovao Taganrogsko pozorište za životinje Anatolija Durova .

Anatolij Anatoljevič Durov poginuo je 1928. u nesreći u lovu kod Iževska . Anatolij Durov je sahranjen na starom groblju u Taganrogu .

Njegovi nećaci, Vladimir Grigorijevič Durov (1909-1972) i Jurij Vladimirovič Durov (1909-1971) nastavili su njegovim stopama. Obojica su postali narodni umjetnici SSSR-a . Trenutno Pozorište Durov u Moskvi vodi Tereza Durova (rođena 5. septembra 1926), nećakinja.

Uslovi prodaje prodavca

TRENUTNO NAJBITNIJE

Predmeti , koji budu postavljeni na stajanje sa fiksnom cenom , ostaće - obnavljaće se i za vreme letnje pauze , bez aukcija tokom leta , i tu ako ih uopšte bude , očekujem isključivo ozbiljne ponude , pogotovo što osim provizije za limundo koja nije zanemarljiva , za sve kupljene predmete sa i iznad 1999DIN dajem besplatna slanja , OSIM ZA LOTOVE KNJIGA I PREDMETA KOJI SU NAZNAČENI U SAMOM OPISU !!! Slanja su u vidu CCpaketa , i to bez obzira kojeg prevoznika odaberem - I to je čisto neko kompromisno rešenje da nekako izađem u susret , jer lična preuzimanja za vreme leta nisu moguća !

Zbog nedavnih par komada, i to neprimerenih reklamacija na predmete koji kada se ponovo pokrenu imaće moju repliku i moje viđenje na te reklamacije , koje jesam usvojio , jer po limundo pravilniku kupac je uvek u pravu !? ali sa time , da se u ovim spornim slučajevima uopšte nisam složio sa limundo , ili sam izašao u susret zbog previda samoga kupca , zbog toga , ubuduće U SLUČAJU EVENTUALNE REKLAMACIJE KUPAC PLAĆA POVRAT PREDMETA I TEK NAKON PRIJEMA KADA UTVRDIM DA JE PREDMET U IZVORNO POSLATOM STANJU , VRAĆAM NOVAC KUPCU , NA DAT Ž.R. KUPCA !!!!!!!!!!!!!

Prodavac

HUMANOID
HUMANOID (2.224)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.584 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 136903433