RAM DDR3L 1333Mhz 8GB Samsung PC3-10700

20 pregleda
1 želi ovaj predmet

RAM DDR3L 1333Mhz 8GB Samsung PC3-10700

Cena: 1.300 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

Cosmopolitan1

(45)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

65 pozitivnih ocena

Novi Pazar, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno
  • Rezervni deo Memorija

1.35 V
1333mHZ
8 GB po modulu
Brend, Samsung
Cena je za jedan modul, dva su na stanju.

Postarina 286 RSD City expresom na Limundu, ali je pravilo websajta da se tada unapred uplati za predmet i postarinu, moze i slanje sa otkupninom i placate kada stigne, cena je skuplja i iznosi 670 RSD postexpreom npr.

P.S. Da li vam je zaista potrebna memorija od 8gb? Da. Zasto? Jer ako imate dva modula od po 8gb to znaci da svoj laptop mozete da ubrzate za 50%. Kako? Tako sto 50% ram memorije je dodeljeno virtualnoj memoriji, sto znaci, da ce vas racunar koristiti samo 50% ram modula za ram memoriju, a preostali 50% ce koristiti sa vaseg hard diska. Ovo je slucaj jer kompjuter automatski tako raspodeljuje da bi ste uvek imali dovoljno memorije da ne bi doslo do uskog grla. Ova virtualna memorija se moze povecati ili smanjiti zavisno od potreba. Kada pojacate svoj laptop sa 8gb na 16gb, tada nikako nema vise nikakve potrebe da koristite virtuelnu memoriju jer imate i vise nego dovoljno te je mozete iskljuciti, a to vas mogu lako poduciti ili poslati link yt kako to da uradite. Nakon sto ovo uradite dobijate svu ram memoriju sa fizickih slotova, sto znaci da sada 100% ram memorije operise na brzinama ram modula, i pri tom ste oslobodili resurse hard diska tako da moze isto tako brze da radi. Dakle, virtuelna memorija sa hardiska je nebrojeno puta slabija i sporija od ram modula, tako da na ovaj nacin vi znacno poboljsavate svoj lap top. Svakako da mozete zadrzati i virutelnu memoriju, pa cete svakako imati pojacan laptop, ali to je samo moja preporuka i nista vise. U svakom slucaju lako mozete da formirate restore point pre izmena da kasnije vratite podesavanja ako vam se ne dopada. Ja ove slotove prodajem jer meni trebaju dva od po ddr3l, odnosno od po 1.35V za moj laptop, tako da je memorija sto posto ispravna i proverena jer radi na mom lap topu ali sporije jer je samo 1.35V i ko sto rekoh na mom trebaju 1.5V i to je razlog prodaje.

Kako da znate da li vas laptop podrzava 16gb ram memorije? Tako sto proverite specifikacije procesora, ako procesor podrava do 16gb odnosno dva po 8gb onda znaci da mozete. Npr., moj laptop cpu podrzava, i kao intel procesor lako se nadje specifikacija i skrolom na dole na intelovoj stranici nadjete mesto gde to pise, a, iako moja maticna ploca podrzava maksimalno ukupno 8gb ipak je cpu se ispostavio kao odlucujuci i instalirao sam usspesno 16gb na svom laptopu. Naravno, mozda na vasem laptopu to ne bi bio slucaj pa ako maticna ne podrzava mozda nece hteti da ucita, ali sumnjam da ne bi radilo to ako procesor podrzava. Ako imate jos pitanja, pitajte slobodno, pozdrav.

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

Cosmopolitan1 (45)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

65 pozitivnih ocena

Novi Pazar, Raški okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 135564221