" REINSTICK" ŠEJKER PERKUSIJA ZVEČKA - CHILE

55 pregleda
3 želi ovaj predmet

" REINSTICK" ŠEJKER PERKUSIJA ZVEČKA - CHILE

Cena: 3.599 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

HUMANOID

HUMANOID

(2.222)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.582 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak

Rainstick - 30cm duži sa 4.5cm prečnika - u odličnom stanju - verovatno poreklo chile

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije

Kaktus štap za kišu u tradicionalnom stilu

Štap za kišu od kaktusa je duga, šuplja cijev djelomično ispunjena sitnim šljunkom, rižom, sušenim grahom ili drugom tvrdom zrnatom tvari koja ima male igle ili bodlje raspoređene spiralno na svojoj unutarnjoj površini. [1] Kada se štap okrene, kamenčići padaju na drugi kraj cijevi, odbijajući se od unutrašnjih izbočina i stvaraju zvuk koji podsjeća na kišu koja pada. [2] Vjeruje se da su štap za kišu izmislili Mapuche i da se igrao u uvjerenju da može izazvati kišne oluje. Pronađen je i na čileanskim obalama, iako nije sigurno da li su ga napravili Inke. Štapići za kaktuse se obično prave od bilo koje od nekoliko vrsta kaktusa kao što su Eulychnia acida i Echinopsis pachanoi . Kaktusi koji su šuplji se suše na suncu. Bodlje se uklanjaju, a zatim zabijaju u kaktus poput eksera. Šljunak ili drugi mali predmeti stavljaju se u štapiće kaktusa, a krajevi su zapečaćeni. Zvuk poput vode koja pada nastaje kada se štapići kaktusa promijeni smjer u vertikalni položaj.

Slični instrumenti se takođe mogu naći u jugoistočnoj Aziji , Australiji i Africi , gde se često pravi od bambusa, a ne od sušenog kaktusa.Voz De Cactus je profesionalni proizvođač muzičkih instrumenata u 12. okrugu Čilea. Od 1987. godine poznat je po svojoj ručnoj izradi. štapići od kaktusa. Posljednjih godina kineske kompanije su zvanično osnovane. Trenutno se kišni štapovi i zvona Voz De Cactusa široko koriste u oblasti zvučne terapije širom sveta.

Često se prodaju turistima koji posjećuju dijelove Latinske Amerike , a također i jugozapadne Sjedinjene Države (koje imaju povijest španski i meksički kulturni uticaj).

Uslovi prodaje prodavca

TRENUTNO NAJBITNIJE

Predmeti , koji budu postavljeni na stajanje sa fiksnom cenom , ostaće - obnavljaće se i za vreme letnje pauze , bez aukcija tokom leta , i tu ako ih uopšte bude , očekujem isključivo ozbiljne ponude , pogotovo što osim provizije za limundo koja nije zanemarljiva , za sve kupljene predmete sa i iznad 1999DIN dajem besplatna slanja , OSIM ZA LOTOVE KNJIGA I PREDMETA KOJI SU NAZNAČENI U SAMOM OPISU !!! Slanja su u vidu CCpaketa , i to bez obzira kojeg prevoznika odaberem - I to je čisto neko kompromisno rešenje da nekako izađem u susret , jer lična preuzimanja za vreme leta nisu moguća !

Zbog nedavnih par komada, i to neprimerenih reklamacija na predmete koji kada se ponovo pokrenu imaće moju repliku i moje viđenje na te reklamacije , koje jesam usvojio , jer po limundo pravilniku kupac je uvek u pravu !? ali sa time , da se u ovim spornim slučajevima uopšte nisam složio sa limundo , ili sam izašao u susret zbog previda samoga kupca , zbog toga , ubuduće U SLUČAJU EVENTUALNE REKLAMACIJE KUPAC PLAĆA POVRAT PREDMETA I TEK NAKON PRIJEMA KADA UTVRDIM DA JE PREDMET U IZVORNO POSLATOM STANJU , VRAĆAM NOVAC KUPCU , NA DAT Ž.R. KUPCA !!!!!!!!!!!!!

Prodavac

HUMANOID
HUMANOID (2.222)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.582 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 135662929