Akvarel Konji u igri 40x30

15 pregleda
0 želi ovaj predmet

Akvarel Konji u igri 40x30

Trenutna ponuda: 50.000 RSD

50.000 RSD minimum Dozvoljen je samo unos celih brojeva

6 dana, 5 sati 07.10.2024. u 01:01 0 ponuda

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

Simche_km

Simche_km

(6)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

7 pozitivnih ocena

Beograd-Rakovica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno
  • Kulturno dobro Predmet koji prodajem nije kulturno dobro ili ovlašćena institucija odbija pravo preče kupovine

Danas je saopšteno da je likovni umetnik iz Zvečana, Branislav Bane Ilić, preminuo jutros. Rođen je 1944. godine u Kosovskoj Mitrovici, gde je završio Umetničku školu pre nego što je nastavio svoje obrazovanje na Višoj pedagoškoj školi u Prištini. Ilić je bio član ULUK-a i ULUS-a, a od 1975. godine radio je kao samostalni umetnik, ostavljajući iza sebe veliki broj samostalnih i kolektivnih izložbi.

Bane Ilić je bio nagrađivan umetnik, čije je delo bilo prepoznato i nagrađivano brojnim priznanjima. Bio je začetnik i osnivač likovne kolonije, kao i kulturne manifestacije "Sokolica", zajedno sa Časlavom Milisavljevićem. Njegovo stvaralaštvo karakterisala je igra tehnikama, od akvarela, preko ulja, do grafika. Motivi koji su često bili zastupljeni u njegovim delima obuhvatali su pejzaže stare Mitrovice, Zvečana i kosovometohijskih manastira.

Iako je živeo od svoje umetnosti, Bane Ilić je poklanjao svoje slike nesebično. Njegova dela su našla svoje mesto na svim kontinentima, gde su pronosila lepotu i znamenitosti njegovog rodnog kraja.


Sahrana zvečanskog umetnika Branislava Bane Ilića biće obavljena sutra u 13 časova na groblju u Rudaru, dok će porodica primati saučešće od 10 sati u kapeli.

Bane Ilić je ostavio neizbrisiv trag u svetu likovne umetnosti, a njegovo nasleđe će nastaviti da inspiriše i oplemenjuje ljude širom sveta.

Uslovi prodaje prodavca

HITNO!!!!!!
Uslovi prodaje moraju biti u skladu sa pravilnikom Limunda.
Ovde nije dozvoljeno navoditi opcije slanja i plaćanja koje nisu označene u sekciji Plaćanje i Isporuka, niti je dozvoljeno stavljati rokove i dodatne troškove za realizaciju kupoprodaje koji nisu u skladu sa pravilima.
Jednom uneti Uslovi prodaje prikazuju se na svim vašim aukcijama.

Prodavac

Simche_km
Simche_km (6)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

7 pozitivnih ocena

Beograd-Rakovica, Grad Beograd, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 138054829