Indijski jorgovan (crveni, beli, roze, ljubicast)

118 pregleda
11 želi ovaj predmet

Indijski jorgovan (crveni, beli, roze, ljubicast)

Cena: 400 RSD

Kupi odmah

Cena Vam je previsoka? Dajte svoju ponudu za predmet!

Preko 15 miliona uspešnih kupovina

Prodavac

Talicnitomm

(15)

79,17% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

25 pozitivnih ocena

Kruševac, Rasinski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Polovno

PROČITATI OGLAS DO KRAJA. ILI BAR KRAJ. : )

Indijski jorgovan (Lagerstroemia) je pravi izbor za one koji zapažaju promene u prirodi i koji im se raduju. Unesite neku novinu u vaš vrt ili na terasu i uživajte u bojama cvetova i stabla „ Ponosa Indije” . Potiče iz Japana i Kine, i gde može da naraste i do 8 metara u visinu, dok na našem podneblju obično naraste do 3 metra.

Pored izuzetno dekorativnih cvetova, boja stabla takođe dolazi do izražaja. Kora je dosta glatka, krem boje, prošarana crveno-braonkastim linijama. Listovi indijskog jorgovana su mali, glatki, okrugli ili ovalni. Opadaju svake zime, nakon spektakularnog menjanja boja, od tamno zelene, preko žute, narandžaste i crvene u jesen. Indijski jorgovan cveće se pojavljuje tokom leta, a cveta sve do pozne jeseni.

Indijski jorgovan cveta sredinom leta, pa sve do kasne jeseni, a cvasti grupisane u bukete mogu biti i do 25 centimetara. U jesen lišće menja boju od tamno zelene, preko žute, narandžaste i crvene. Na pravoj lokaciji se veoma lako uzgaja.

Indijski jorgovan se može gajiti kao samostalna biljka, u grupama ili u drvoredima, dok se niže forme mogu gajiti i na terasi, najčešće na Mediteranu. Jedno je sigurno, ukoliko odaberete indijski jorgovan sigurno nećete da pogrešite, jer je reč o veoma dekorativnoj biljci koja je jednostavna za održavanje. Indijski jorgovan pogodan je i da se oblikuje u bonsai drvo.

Indijski jorgovan je biljka toplijih i umerenih predela. Na temperaturi -15 do -17 vrhovi grančica stradaju. Krajem jeseni ili rano u proleće pre kretanja vegetacije poželjno je da se biljka jače oreže na nekoliko pupoljaka po grančici, da bi razvila gušću krošnju željenih dimenzija i obilnije cvetala.

Uslovi prodaje prodavca

Prodavac

Talicnitomm (15)

79,17% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

25 pozitivnih ocena

Kruševac, Rasinski okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 136071017