EKSKLUZIV OTVARAČI DRŠKE OD POLUDRAGOG BRAZIL AHAT

43 pregleda
1 želi ovaj predmet

EKSKLUZIV OTVARAČI DRŠKE OD POLUDRAGOG BRAZIL AHAT

Trenutna ponuda: 999 RSD

999 RSD minimum Dozvoljen je samo unos celih brojeva

7 dana, 8 sati 28.09.2024. u 20:52 0 ponuda

Saznajte više o Limundo zaštiti

Prodavac

HUMANOID

HUMANOID

(2.224)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.586 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca

Detalji predmeta

  • Stanje Kolekcionarski primerak

sa zanemarljivim sitnijim tragovima korišćenja metal dela , dok su rukohvat drške od ahata - U ODLIČNOM STANJU

Ahat je vrsta mikrokristalnog kvarcnog minerala koji se odlikuje živim i raznolikim bojama i jedinstvenim trakastim uzorcima. To je popularan poludragi kamen koji se koristi u raznim oblicima nakita, ukrasnih predmeta, pa čak i kao ljekoviti kamen u alternativnim terapijama. Vjeruje se da naziv “ahat” potječe od rijeke Achates na današnjoj Siciliji u Italiji, gdje su kamenje ahata prvi put otkrile i koristile stare civilizacije.

Izvor: ahat se ne razlikuje po svjetlini boja ili zasićenosti nijansi. Ali to ni na koji način ne čini kamen manje divnim od njegovih kolega. Možda je to nevjerovatna ljepota ovog minerala - meka hladna boja, glatke linije, nenametljive konture i mutna tekstura. Nije li to ono što brazilski ahat čini remek-djelom koje je stvorila sama priroda?
Kao što ime govori, glavno nalazište dragulja je Brazil. Općenito, ovo je jedna od rijetkih zemalja koja svijetu daje zadivljujuće kamenje, neponovljivo i jedinstveno. Ahat nije izuzetak. Samo tamo se kopa jedna od njegovih rijetkih sorti - brazilski ahat. Ovaj kamen se sastoji od tankih slojeva koji stvaraju uzorak na površini u obliku koncentrisanih pruga.
Rijetko se može naći brazilski ahat u kojem su prisutne više od tri boje. U osnovi, to su dvije ili tri glavne nijanse koje su skladno raspoređene po dragulju i odlično se nadopunjuju.
Slojevi nisu jasno izraženi u kamenu, tekstura je veoma zamućena, pa su naučnici naučili kako da lagano toniraju ahat iz Brazila kako bi izgledao zasićenije. Takvo nijansiranje ne smanjuje sva svojstva minerala i ne čini ga sintetički dobivenim. Uz pravilnu njegu, decenijama će vas oduševiti svojom atraktivnošću.
Mineral pomaže u prevladavanju ne samo fizičkih, već i psihičkih tegoba. Ako se nosi kao amajlija, imat će blagotvoran učinak na psihičko i psihičko stanje vlasnika, a također će pomoći u izbjegavanju mnogih zdravstvenih problema.
Prema astrolozima, brazilski ahat sa Bikom ima najuspješniji spoj. U ovom slučaju, kamen će u potpunosti otkriti svoje sposobnosti i pomoći će svom vlasniku u svemu. Zaštitit će ga od negativnosti izvana, očistiti mu um od loših misli i pomoći u donošenju ispravnih i informiranih odluka.

Uslovi prodaje prodavca

KOREKTNOST

Prodavac

HUMANOID
HUMANOID (2.224)

100% pozitivnih ocena u poslednjih 12 meseci

23.586 pozitivnih ocena

Novi Sad, Južnobački okrug, Srbija

Svi predmeti prodavca
Predmet: 135491369